Body & Skincare Manouk
Voor optimale ontspanning

Wake up call: Ooit gehoord van Paraffine verslaving?

In veel huidverzorgingsproducten zit vaseline of paraffine (petroleum). Zonder dat ze zich ervan bewust zijn, brengen veel mensen dus afvalstoffen uit de benzine- en olie industrie aan op hun gezicht en lichaam, want dat is feitelijk wat vaseline en paraffine zijn: aardolieproducten gemaakt van afvalstoffen uit de olie- en benzine-industrie. Door het gebruik van dit soort producten smeer je een chemisch synthetische vetlaag op de huid, met als gevolg dat je jouw porien dicht smeert en jouw eigen natuurlijke vetten afbreekt. Je huid voelt als gevolg daarvan droog en onprettig aan. En dus neem je al snel  weer het potje creme met vaseline of paraffine ter hand om de droogte weg te smeren. 

Een paraffineverslaving is geboren...

Kijk dus een goed wat er in jouw huidverzorgingsproduct zit. Tref je paraffine, paraffinum of vaseline aan, dan weet je nu wat er met jouw huid aan de hand is...

Stel je stapt over van een reguliere huidverzorging met paraffine naar een 100% natuurzuiver product, is het probleem dan direct verholpen? Nee. Helaas niet. Om te herstellen van de, vaak jarenlange, paraffineverslaving en te wennen aan een goede, natuurlijke en biologische verzorging heeft de huid geregeld minstens een maand nodig. Gedurende deze periode voelt de huid soms droog en trekkerig aan. Wellicht zie je meer velletjes en in sommige gevallen zelfs pukkeltjes. Maar...

HOUD VOL! Vertrouw erop dat het goed komt. Daar heb je alle reden toe, want jouw 100% natuurzuivere product ondersteunt jouw huid optimaal tijdens deze overgangsperiode. Na ongeveer een maand merk je dat jouw huid er fantastisch uitziet en heerlijk zacht aanvoelt.

Mogen we je nog een tip geven? Breng alleen producten op jouw huid aan die je ook zou kunnen eten. Vreemd? Niet als je bedenkt dat 60% van wat je op je huid smeert, direct wordt opgenomen in je bloed... Dus, Let jij goed op wat je eet? Dan is het minstens zo belangrijk om goed te letten op de huidverzorging die gebruikt.

Heb je vragen? Je mag me altijd bellen, whatsapp of mailen. Wil je bijvoorbeeld weten wat er in jouw huidverzorgingsproducten zit? Laat het me weten en ik help je graag verder!

Bron van Blog: Botanical Beauty